Lidköpings Visfestival 2019

Boel Nihlman

Boel Nihlman tolkar Cornelis Vreeswijk, Barbro Hörberg och andra vispoeter på ett helt eget sätt. Med sin stålsträngade gitarr och uttrycksfulla röst, klär hon visorna i nya kläder. I hennes program varvas lekfullhet och spelglädje med allvar och vemod. Hennes uttryck är dynamiskt, levande, ärligt och personligt.
Foto: Tove-Lina Öhrn

Axel Sondén

Axel Sondén är estradören och vispoeten från Majorna i Göteborg. Tillsammans med sina Flyttfåglar charmar han nu världen med rappt mellansnack, kluriga texter och melodier som fastnar. Med glimten i ögat och med hjärtat på rätta stället gör Axel låtar som har liknats vid en blandning av Håkan Hellström och Dan Berglund. Allt görs med en lekfullhet som får en att le.Vad mer kan man begära av musik!
Foto: Chayam Chortip

Jimmy Ginsby

En pålitlig visestradör och underhållare, lika hemma i humorn som i allvaret.Han har bland annat fått Olle Adolphsons minnesfonds stipendium för sin viskonst.Han har varit ordförande för Dan Andersson-sällskapet och lärare på landets visskolor. Han kommer frikostigt att bjuda på sig själv och sitt eget material samt sånger och en och annan dikt av den göteborgske kulturprofilen Kent Andersson. Underhållning med trivselgaranti! Foto: Kjell Öberg

Matilda Magnusson

I snart 20 år har Matilda Magnusson inspirerats av och sjungit Björn Afzelius sånger. Hon släppte en skiva 25 oktober med ett urval av de låtar som ligger henne varmast om hjärtat. De innerliga tolkningarna målar upp en högst närvarande berättelse och lyfter fram en folkkär artist vars texter är högaktuella idag. Sångerna sätts i ett nytt ljus när genrer som visa, bluegrass, progg-pop och blues blandas.
Foto: Hillevi Nagel

 

Lidköpings Visfestival tackar våra medarrangörer:

Foto & Layout webbsidan: Ord & Tonverkstan

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är ordochtonverkstan.jpg

Layout logotypes: Tony Abrahamsson

© 2019 Lidköpings Visfestival

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close