Vigrums Visfestival 2018

ARTISTER 2018

KG Malm

Vissångare, berättare och otyglad humanist och hans framträdanden kännetecknas av publikkontakt, värme och vildvuxna polisonger. Vildvuxna och humana är även de skrönor han berättar. KG sjunger gärna visor av Evert Taube och Allan Edwall med flera och har under årens lopp gjort skivor med deras sånger. Han har även gett ut en dubbel-CD med de historier han brukar framföra mellan sångerna och är därmed troligen den ende vissångare som släppt en visplatta helt utan visor.

Jimmy Tingstedt

Sångare, skådespelare och kompositör från Göteborg.

Uppväxt med en visintresserad mamma som gillade att sjunga Cornelis.

Jimmy har spelat teater, musikal, revy och turnerar med olika sångprogram från Bellman, Dan Andersson, Karlfeldt, Taube till tonsättningar av den amerikanska poeten Emily Dickinson som har premiär i höst.

Jimmy kommer att bjuda på några visklassiker samt några egna tonsättningar. Dessutom blir det naturligtvis härliga tolkningar av Cornelis.

Anna Wirsén och Christian Alvad

Visor med vemod, klokskap, svart humor och romantik blandas med melodisk strängakrobatik och underfundiga historier.

Anna Wirsén är gitarrspelande sångerska som blandar egenskrivna visor med guldkorn ur den nordiska visskatten. Hennes poetiska, allvarsamma sånger i kombination med vardagsnära diskbänksrealism, lätt kryddat med en portion galenskap, lämnar ingen oberörd.

Christian Alvad är en av Danmarks bästa akustiska gitarrister. Hans karaktäristiska gitarrspel, med rötter i folk, blues och gospel, är stadigt förankrat i den nordiska traditionen.

Elona Planman (Foto: Troels Rosenkrantz Andersen)

Är ute på något hon själv kallar ”Evighetsturnén”.

Elona tror på sagorna, konsten och musikens kraft att förändra världen.

Evighetsturnén startade nångång i samband med releaseturnén för Drömtåget 2015. Efter flera år i ett galet konstnärskollektiv i Köpenhamn var det dags att dra vidare, jag var ju trots allt påväg jorden runt. Det som startade som en förvirrad nödlösning blev en ny livsstil.

Utklippt från hemsidan:

Fantastisk sangskriver, du er – håber du kommer til Oslo snart – eller til en anden by i Norden, hvor jeg har mulighed for at höre dig. Dine sange er skäve, originale, modige, stärke og rent ud oplöftende!

Lars Thor Smith, January 5, 2015

Niclas Abrahamsson

Född och uppvuxen i Lidköping.

Som barn matades han med bl. a. Cornelis Vreeswijks mustiga skrönor.

Han gick Visskolan i Kungälv 1988-89 och fick där möjlighet till att borra ner sig i visskatten. På senare år har lusten att skriva nya, egna visor kommit åter med full kraft. Han bor numera i Göteborg och turnerar gärna runt med sina visor och spelar i sommar bl.a. på Visfestivaler i Kortedala och på Holmön utanför Umeå.

På Vigrums visfestival kommer han sjunga egna låtar från sin CD ”Fyra sånger” + Cornelis och lite till.

Mer info: www.niclasabrahamsson.se

Ann-Catrine Persson och Ingmarie Romell

Bor i Lilla Edet respektive Hjärtum, och har sjungit och spelat tillsammans mer eller mindre sedan 80-talet. 2001 fick de ta emot stipendie ur Gösta Taubes minnesfond. Samma år blev Ingmarie utnämnd till riksspelman på nyckelharpa.

Övriga instrument som de trakterar är gitarr, bas, piano och blockflöjt.

Större delen av repertoaren är sådana visor som inte hörs så ofta, men en och annan av de mera välkända visorna förekommer också.

Under år av framträdanden tillsammans har Ann-Catrine Persson och Ingmarie Romell från Hjärtum blivit väldigt samspelta. Det visade duon övertygande i visorna Den gyldene freden och Kärleken och vinden. I den avslutande och alltid lika hjärteknipande visan bytte Ingmarie Romell från gitarr till nyckelharpa. -GP

Mer info: http://anncatrineochingmarie.se/

Kvällens konferencierer: Jimmy Tingstedt & Niclas Abrahamsson
%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close